Een stoer en sophisticated design voor dit jaren ’30 huis in Utrecht

In deze jaren ’30 woning in Utrecht heb ik de woonkeuken en woonkamer mogen ontwerpen. Er was vooral  vraag naar maatwerk meubilair die het huis een onderscheidend karakter zou geven. Zo leent de erker zich buitengewoon goed voor het daybed die ik over de gehele lengte en diepte heb ontworpen. Het eikenhout geeft het daybed een luxe uitstraling. Met de leren handgreepjes en de legergroene kussens heb ik het geheel een stoere afwerking gegeven.

De wens was de vakkenkast te behouden. Van het oranje zijn we naar de accentkleur groen gegaan. En wat is hij goed gelukt! Een echte eyecatcher die onderdeel is geworden van een bureau met opbergen waar de kinderen aan kunnen kleuren.

Door de aanwezige, zwarte gemarmerde vloer hebben we gekozen voor rustige kleuren en geen drukke motieven. De bank en het vloerkleed zijn uitgevoerd in een basic stof maar wel gemêleerd waardoor niet ieder vuiltje zichtbaar is. Het vloerkleed kan je zelfs aan twee kanten neerleggen. Mocht er dus wel een keer een ongelukje gebeuren, geen nood, dan draai je hem gewoon om.

 

Lew interieur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *